Festa-la
Veniu amb la família o amb els amics i feu-vos una foto acompanyats dels Gegants, el Gat de Sant Miquel, el Tim, el Porc i el Xai!
Activitat gratuïta
Del 27 d’agost a l’11 de setembre
Horaris del Museu dels Sants:
Feiners de 10 a 13 i de 15 a 18 h
Dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 19 h
Diumenges i festius d’11 a 14 h
Dilluns tancat
Horaris especials de Festes del Tura: els dies 9, 10 i 11, obert d’11 a 14 h.
Venir amb família i amics al Museu dels Sants i fer-se una fotografia de grup juntament amb la faràndula de la ciutat en un photocall de 5 metres d’amplada per 3,5 d’alçada) dissenyat expressament per a la ocasió. Aquesta és la nova proposta dels Museus d’Olot per celebrar les Festes del Tura que porta per nom Festa-la!
El disseny de l’espai, que està ubicat a la planta baixa del Museu dels Sants, s’ha encarregat a l’artista olotí Tavi Algueró. Hi ha els elements de faràndula que es custodien al Museu dels Sants: els Gegants originals, el Cap de Lligamosques, Cabeçuts, el Gat de Sant Miquel, el Drac del Carme i l’Àliga de Sant Ferriol. També hi són presents en el mural de fons altres figures com en Clam, en Tim o el Porc i el Xai.
La idea de l’artista ha estat crear una vinyeta de còmic o il·lustració en la qual les persones hi puguin entrar a dins, integrar-s’hi i interactuar amb l’escena ja establerta per plasmar-ho en una fotografia.
S’han fet servir les figures de faràndula que ja es troben en el propi museu i que ja tenen les seves rèpliques amb materials renovats que són les que surten al carrer.
“Són peces a les quals se’ls nota el pas del temps en el color i les estructures ja una mica castigades pel seu ús, per això la tonalitat cromàtica en general quedava apagada. Tenint això en compte i pensant que havia de ser un element de les Festes, vaig decidir que calia incorporar elements de faràndula de nova incorporació durant els darrers anys i importants per les Festes del Tura”, explica Tavi Algueró.
Això ho ha fet amb dibuixos gegants, en els quals també s’hi plasma l’estil de l’artista, i que estableixen un diàleg d’anar i venir en el temps, a més d’incorporar un punt divertit i festiu a l’escenografia.
Els busts dels gegants originals queden com a peces centrals envoltats de la resta de figures reals i dibuixades amb elements d’atrezzo també reals i no reals per també donar-li un caire interactiu i més integrador per aconseguir fotos divertides i diferents segons el públic visitant.
Des d’avui mateix i fins a l’11 de setembre, tothom està convidat a passar pel Museu dels Sants, fer-se la foto. També es vol animar a compartir-la per xarxes socials citant @OlotCultura. La propota està pensada perquè s’hi puguin fer fotos gent sola, amb parella, famílies o colles. Hi haurà marcat un punt recomanat per poder enfocar bé l’escena però tothom serà lliure de fer-la amb l’enfocament que més els convingui.
Aquesta és una activitat més enfocada a posicionar el Museu dels Sants com un centre dedicat a l’artesania i a la faràndula de la ciutat tot fent accions que convidin la ciutadania d’Olot a visitar-lo. En aquesta línia, ja fa dos anys que per Nadal es fa l’activitat familiar No la caguis, que consisteix en buscar 100 figures de caganers amagades per tot el Museu i que té molt bona acollida (el Nadal passat hi van participar més de 2 mil persones). També hi ha la proposta de l’Aprenent, una activitat de realitat virtual en què el visitant s’ha d’encarregar de fer tot el procés de creació de la figura d’un sant, i també un peculiar Escape Room que es pot fer els dissabtes al vespre quan el Museu tanca.