Olot Cultura presenta una àmplia i variada programació cultural per al primer semestre del 2023 amb més d’un centenar de propostes de música, arts escèniques, arts visuals i lletres.
De gener a juny vindran a Olot grans noms i espectacles de gran èxit, així com també produccions atrevides que ofereixen al públic la possibilitat de veure coses que no sempre es troben als circuits conveniconals.
Un cop més qualitat i varietat són les premisses en base a les quals s’ha confeccionat la programació cultural d’Olot.
L’Àrea de Cultura i Educació d’Olot i les entitats culturals de la ciutat són les que han confeccionat aquesta programació cultural àmplia, variada, pensada per a tots els gustos, estils i edats. S’hi troben exposicions de diversos temes i disciplines, teatre amb actors i actrius de primera línia, arts escèniques inclassificables, música molt variada, espectacles de gran format i d’altres amb molt pocs espectadors, activitats relacionades amb les lletres, produccions per als més petits i per fer en família, dansa, tallers, festivals, xerrades i un llarg etcètera.
En l’àmbit de les arts escèniques es podran veure a l’escenari del Teatre Principal d’Olot grans produccions com Yerma del Teatre Lliure, Réquiem Nocturn de Pere Faura del Mercat de les Flors i Terra Baixa del Teatre Nacional de Catalunya. A més, vindran a Olot grans èxits de la temporada passada a Barcelona com L’oreneta o La trena. També espectacles més trencadors que arriben de la mà d’artistes i companyies com Juana Dolores, Serrucho, Cia. Ortiga, Mos Maiorum o l’olotí Joan Bramon. Destaca una proposta molt especial que tots els espectadors recordaran sempre: El mar: història d’uns nens que no l’han vist mai.
Aquest 2023 hi haurà dos Universos creatius: un de la Cia. Ortiga i un de la companyia Frovbia. Aquestes companyies s’estaran a Olot durant una setmana a través de la qual oferiran diversos espectacles tant oberts al públic com per a funcions escolars.
El 2023 es recupera la programació de Al primer pis. A les funcions que es fan a escolars de la comarca, i que són adequades també per al públic adult, es posen a la venda les butaques del primer pis a un preu molt reduït, ja que els infants i joves només ocupen la platea. D’aquesta manera, s’amplia l’oferta cultural i s’optimitzen els recursos a més de propiciar una trobada en un mateix espai entre dues generacions.
Pel que fa a la música, aquest semestre hi haurà més de vint concerts de tot tipus de música: jazz, clàssica, blues, d’arrel, pop, rock, rock dur, rumba, flamenc, cançó d’autor,… S’inicia un nou cicle de música clàssica juntament amb l’Associació Música als Masos, en el qual es faran concerts de cambra en espais diferents: Can Trincheria, Can Vayreda i l’Espai Cràter. També és una temporada d’aniversaris: celebrarem els 20 anys de Mazoni, els 10 dels olotins Rusties i els 15 de la banda A Contra Blues. Una de les actuacions estrella serà l’espectacle Jota de morir de Marala, al Teatre Principal d’Olot.
Els Museus d’Olot oferiran diverses exposicions. Una dedicada a l’olotí Claudi Casanovas les obres del qual ocuparan la Sala Oberta i el pati de l’Hospici. També es podrà veure una mostra de fotografies de Martí Albesa de la zona coneguda com El mar de plàstic a Almeria, on malviuen centenars de persones immigrades. Al Museu dels Sants es podrà veure la segona part de Sincronies, el projecte dedicat als pecats capital que aquest cop se centrarà en la ira i posarà en relació obres d’art contemporani de la Fundació Vila-Casas amb peces del Museu dels Sants. I descobrirem un artista peculiar: el mestre fuster Joan Llor, que va treballar durant la segona meitat del segle XVIII a Olot i que va crear una tècnica decorativa per a mobles.
En l’àmbit de lletres seguiran les sessions del Club de lectura per a adults i l’infantil i s’incorpora un Club de lectura fàcil, destinat a aquelles persones que estan aprenent el català o que no estan acostumades a llegir en aquest idioma. Una exposició sobre Pep Carvalho, un espectacle de Blanca Llum Vidal, un recital amb David Ferández i un taller d’enquadernació completen la programació de lletres per a adults. A la Sala infantil de la Biblioteca hi haurà hores del conte, tallers i altres activitats per als més petits.
El Sismògraf i el MOT encapçalen la llista de festivals que també inclou el Garrotxinàrius i, al mes de juny, s’estrenarà el nou festival de les comarques de Girona titulat: Això al meu poble no els agradarà.
Venda d’entrades – Societat Anònima – Abonament Butaca
La venda d’entrades per al públic en general s’iniciarà el dia 19 de desembre, a les sis de la tarda. Les persones que són de la Societat Anònima les podran comprar de forma anticipada des del dia 15 de desembre a les 18 h.
La Societat Anònima és el club de fidelitat d’Olot Cultura. Per fer-se’n membre cal pagar una quota inicial de 25 euros (5 per als menors de 25 anys i persones que facin teatre o música) que donen dret a la compra anticipada i a un descompte d’almenys el 25% per als espectacles organitzats per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, fins al 31 d’agost del 2023.
També es posa a disposició l’Abonament Butaca. Es tracta d’un abonament que té un cost de 147 euros i inclou 14 espectacles d’arts escèniques que es fan al Teatre Principal. El preu representa un descompte de prop del 35% i, a més, per als espectacles que es fan a la sala gran sempre es tindrà la mateixa butaca. Aquest abonament es pot comprar els dies 13 i 14 de forma presencial a la taquilla del Teatre Principal.