Els LAP (L’Altra Programació) porten al Teatre Principal d’Olot propostes d’arts escèniques no convencionals.
La Zanja, Nowhere in particular, Teia i Qui ets? són les quatre propostes que es programaran des d’ara fins a finals d’any.
Una temporada més, els LAP (L’Altra Programació) porten al Teatre Principal d’Olot propostes d’arts escèniques no convencionals on hi tenen cabuda tot tipus d’espectacles de circ, teatre i dansa que, ja sigui pel fons o per la forma, trenquen amb les estructures escèniques tradicionals. Propostes multidisciplinars, espectacles de companyies emergents, nous llenguatges,…
El pati de butaques desapareix i tots, públic i artistes, se situen al damunt l’escenari en un format que varia en cadascuna de les propostes però que sempre es caracteritzar per la proximitat.
Les entrades valen 10 euros i ja es poden comprar a www.olotcultura.cat i presencialment a la taquilla del Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.
Quatre propostes ben diferents
La primera de les propostes serà La Zanja, de Titzina Teatro, que es podrà veure aquest dijous 3 d’octubre a les 21 h. L’obra és una crítica a la colonització de la mà d’una companyia que s’endinsa a cada nou projecte a través d’un treball de camp gairebé antropològic. Titzina Teatro trasllada a una explotació minera contemporània de l’Amèrica del Sud la confrontació cultural que va suposar la colonització espanyola. En Miquel, tècnic d’una multinacional minera, arriba a una explotació de la seva companyia a Amèrica del Sud; l’Alfredo, l’alcalde, i tota la comunitat, esperen aquest nou descobridor. Les oportunitats i les conseqüències de la implantació de la mina marcaran el futur del poble i de les relacions entre els veïns.
Dues setmanes més tard, el dijous 17 d’octubre, Sònia Gómez, David Climent i Pere Jou ballaran a Nowhere in particular, en un LAP que també és una rèplica del Festival Sismògraf. Els dos performers –Climent i Gómez– es troben i, en un atac de sinceritat, es confessen mútuament el rebuig que sempre els ha produït el treball de l’altre. A partir d’aquí, decideixen emprendre un procés creatiu per on mai no l’havien començat: la diferència. Pere Jou, procedent del món musical, fa de catalitzador en aquest intent de crear un diàleg entre dos móns creatius que, en principi, es repel·leixen. Nowhere in particular és una celebració de la interacció humana.
El dijous 7 de novembre, coincidint amb la fumarola del Festival Lluèrnia Júlia Ferrero presenta Teia, l’espectacle guanyador de la primera beca a la creació d’Artsdecarrer.cat. La peça de circ s’inspira en la tradició pirinenca de les falles, amb el trapezi com a element protagonista. Ferrero evoca els seus records d’aqeulles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra. A l’escenari, tot es transforma i s’entreveuen les contradiccions de l’ésser humà.
L’últim LAP de la temporada és Qui ets?, un espectacle que dona inici al festival El Petit Format. Basat en el llibre Quiet, de Màrius Serra, explica la història d’en Lullu, un nen nascut amb paràlisi cerebral que ha d’anar en cadira de rodes i mai no podrà caminar. L’obra no és un drama sinó un cant a la vida ple de llum i de música en directe. El muntatge es podrà veure el dijous 28 de novembre, a les 21 h.
La Zanja, Titzina Teatro. Dijous 3 d’octubre, 21 h.
Nowhere in particular, de Sònia Gómez, David Climent i Pere Jou. Dijous 17 d’octubre, 21 h.
Teia, de Júlia Ferrero. Dijous 7 de novembre, 21 h.
Qui ets?, de Màrius Serra. Dijous 28 de novembre, 21 h.