La mostra, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i el Museu de la Garrotxa, ha comptat amb la col·laboració entusiasta dels seguidors del club de futbol, que han completat el mosaic amb les fotografies dels diferents jugadors que ha tingut el primer equip del club.
El diumenge 9 de gener es va tancar l’exposició “L’Olot. Cent anys d’un club de futbol”, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i el Museu de la Garrotxa, que s’ha pogut visitar des del 30 d’octubre del 2021, a la Sala Oberta.
L’exposició, que celebrava el centenari de la Unió Esportiva Olot, ha rebut 2.914 visitants, una quarantena dels quals va participar en les dues visites guiades que va dirigir Carles Llorens, programades com a activitats complementàries de la mostra. A més, trenta persones van assistir, el dia 20 de novembre, a la taula rodona “Quan en Gamper i el FC Barcelona van venir a Olot”, en la qual van participar Josep Bobé, Enric Calpena i Margarida Casacuberta, a la sala El Torín.
La Sala Oberta s’articulava en dos espais. En el primer es presentava un resum de la història del club a través de plafons explicatius, fotografies, documents textuals i objectes i, en el segon espai, es recreava un camp de futbol en el qual se situaven diversos elements de celebració de la trajectòria del club, com per exemple les cinc copes dels títols aconseguits. En aquest segon àmbit també s’hi podia veure el documental Memòries de la Unió Esportiva Olot, realitzat per Zeba Produccions, i un audiovisual que recollia imatges dels cinc campionats guanyats pel club.
S’ha de destacar que l’element més participatiu que s’havia dissenyat per a l’exposició ha estat un plafó de grans dimensions que contenia el nom dels més de mil jugadors, jugadores i entrenadors del primer equip de la UE Olot. Es proposava als visitants col·laborar en la recerca de les fotografies que faltaven, en l’aclariment d’alguns noms incorrectes i, fins i tot, en aportar informació sobre jugadors no detectats. Gràcies a aquest treball conjunt, s’han afegit 111 fotografies a les 722 inicials, de les quals 16 són de jugadors no detectats, 14 corresponen a errors d’identificació i 81 són noves fotografies de persones de qui no es disposava d’imatge.
A més d’agrair la col·laboració entusiasta dels seguidors de l’Olot, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa continua la recerca de documentació textual, gràfica, fotogràfica i audiovisual vinculada a la UE Olot, amb la finalitat de poder disposar d’una col·lecció documental que reculli el testimoni i la trajectòria d’aquests cent anys de futbol. Comptem que aquest vincle que s’ha creat vagi més enllà de l’exposició.