Aquest moment de l’any on es va acabant la llum i s’obre la porta als mesos més foscos, des de molt antic, ha estat també un instant que s’ha considerat que les portes entre el món dels vius i el dels morts queda entreoberta. Per això amb el cristianisme va arribar la festa de Tots Sants. Però les festes celtes del Samhain també tenien lloc en aquests moments, quan les terres estaven com somortes i havia passat el temps de les collites i s’havia fet la verema, com les festes de Pomona romanes, dedicades a la deessa dels arbres fruiters. La natura esperant renéixer la primavera següent.

I la saviesa natural, recollida normalment per remeieres i dones que havien heretat coneixements d’altres dones, sovint es confon amb bruixeria, i en aquestes nits que comencen a ser fosques i s’entra en contacte amb altres mons, les històries i els mites es van explicant.

Com aquesta nit que us hem preparat, on a través d’un espectacle amb un llibre màgic, un cercle de bruixes i un concert amb encanteris de meigas gallegues, podreu traspassar aquest llindar entre mons, entre llums i foscors.

Activitats que formen part de Nit Bruixa:

TEATRE
LAP
El valor de res
Companyia Pagans
Dimecres 30 d’octubre, 20 i 22 h
Dijous 31 d’octubre, 18 i 22 h
Teatre Principal d’Olot (entrada per La Carbonera)

Més info i entrades

MÚSICA
LAP
Caamaño & Ameixeiras
Dijous 31 d’octubre, 20 h, sala El Torín

Més info i entrades