El festival, impulsat per Olot Cultura, està dissenyat per dues joves olotines: Mercè Llimona i Maria Planagumà, en el marc del projecte Stalkers.
El Volkà Fest se celebrarà el cap de setmana 1 i 2 de setembre, a la plaça de l’U d’octubre i a la sala La Carbonera del Teatre Principal d’Olot.
Joves artistes emergents vinculats amb la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquesta és la premissa del programa artístic del Volkà Fest. Un nou festival creat per les joves olotines Mercè Llimona i Maria Planagumà i que neix amb la voluntat de donar suport i fer més visibles les propostes de joves artistes i col·laborar a fer-los un lloc en el sector. El nou festival vol donar veu i connectar la cultura i el talent garrotxí i aportar noves visions de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
El programa està dissenyat a partir de propostes de diferents disciplines artístiques. Hi haurà teatre de carrer, concerts, sessions alternatives de discjòquei, dansa, audiovisuals, exposicions i art mural en directe. S’hi podrà veure teatre protagonitzat pels olotins Pol Toro i Guilligan Dionisio, dansa amb David Cerdan i Teresa Roca, música electrònica amb Carpa Blanca Alternative i Anomik Warp DJ, música amb Xènia Espuña i Això’s lava. A La Carbonera, s’hi podran visitar les exposicions d’Àngel Bayona, Carla Fernández, Genís Cargol, Helena Aguilar, Pere de Solà Morales i Sofia Oisho, i s’hi podrà veure el curt Adela escrit i protagonitzat per la també olotina Aina Planagumà. A més, l’artista Greendel15 pintarà un mural de grans dimensions en directe.
El festival, que se celebrarà els dies 1 i 2 de setembre, està dirigit especialment a les generacions més joves però obert a tota la ciutadania. Totes les activitats seran gratuïtes i sense necessitat de reserva prèvia.
El Volkà Fest neix després de la participació de la Mercè Llimona i la Maria Planagumà al projecte Stalkers. Stalkers és un projecte de joves curadores d’art en viu impulsat pels festivals Sismògraf, Sâlmon, Fira Tàrrega i TNT i amb al participació de l’Eufòric Fest. Hi participen 18 joves de 18 a 25 anys que, durant uns mesos, reben un acompanyament i fan una immersió al que són les arts en viu. En aquesta última edició, s’ha fet un pas més acompanyant els joves a organitzar una activitat cultural als seus municipis ocupant-se d’escollir la programació, però també de gestionar el pressupost, de la promoció i la creació de nous públics.