Durant cinc dies la companyia ha fet estada a Olot on ha representat dos espectacles i s’ha reunit amb col·lectius de la ciutat.
Agrupación Señor Serrano ha valorat molt positivament l’experiència que els ha permès anar un pas més enllà.
Agrupación Señor Serrano tanca avui el primer univers creatiu d’Olot Cultura. Durant cinc dies, la companyia ha fet una estada intensiva a la capital de la Garrotxa on, a més de representar dos espectacles, s’ha reunit amb diversos col·lectius. La valoració d’aquest primer univers és altament positiva. Durant aquests dies, hem reflexionat sobre les notícies falses, relacionant els espectacles representats dalt l’escenari amb les lectures proposades per la Biblioteca Marià Vayreda i amb el bagatge personal de cadascú.
Un clar exemple va ser dissabte al matí, amb el debat entre la companyia barcelonina i la premsa local a la plaça de l’U d’Octubre. Els periodistes van destacar la complexitat d’exercir correctament l’ofici, en les condicions que es troben diàriament en els mitjans de comunicació. Alhora van debatre llargament sobre què és l’objectivitat i si aquesta existeix o és una utopia a la qual aproximar-se. Per la seva banda, els membres d’Agrupación Señor Serrano van mostrar-se molt satisfets amb les impressions recollides. La companyia va agrair que s’hagués anat més enllà de programar un nombre determinat de funcions i va assegurar que els havia estat molt útil el feed-back recollit. La premsa també va expressar que aquesta havia estat una experiència molt enriquidora.
El debat amb els periodistes venia a tomb de l’espectacle The Mountain, que Agrupación Señor Serrano havia representat el divendres al vespre. Aquest muntatge reflexiona sobre les notícies falses i sobre quines condicions calen perquè es verifiqui una afirmació. Hi reflexiona a través de diversos exemples. Per una banda explica el cas de la primera expedició a l’Everest, de la qual no se sap del cert si va coronar la muntanya o va morir en l’ascens. Quines proves calen per afirmar un fet o el contrari? Alhora ho relaciona amb l’experiment radiofònic de La Guerra dels Mons, d’Orson Welles, que l’any 1938 va causar el pànic fent creure als oients que els extraterrestres havien envaït la terra. La tercera pota de l’espectacle és la protagonitzada per Vladimir Putin i l’ús que fan el Kremlin i els seus opositors de les notícies falses per escampar els respectius missatges.
L’altre espectacle que s’ha representat és Olympus: Prometheus, una aproximació al mite de Prometeu dirigida a un públic d’entre 8 i 11 anys. Tant dissabte com diumenge, els nens i nenes d’aquesta edat van entrar sols al teatre, sense adults que els acompanyessin, per gaudir del muntatge. Agrupación Señor Serrano els explicava la història de qui va donar el foc als homes, alhora que ho relacionava amb la història del Dr. Frankenstein, en la poesia de Goethe o en el videojoc God of War II. A més de veure l’obra, els joves espectadors van debatre amb els membres de la companyia sobre els conceptes que anaven sorgint al llarg de l’obra.
A part de les dues funcions del cap de setmana, Olympus: Prometheus també l’ha pogut veure aquest dilluns i aquest dimarts els alumnes de les escoles de la ciutat. La companyia ha preparat un dossier pedagògic que els mestres han treballat a l’aula abans i després d’assistir a la funció. En aquestes funcions, infiltrats a l’escenari, hi ha hagut diversos programadors d’arreu del país que han vist l’obra per tal de decidir si la portaven als respectius escenaris.