Fins al 23 d’octubre, té lloc l’estada de Liternatura, escriure sobre natura i des de l’òptica de la natura.
En els quatre anys d’existència, la residència d’arts, ciències i humanitats ha acollit un centenar d’estades i 420 residents de més de 30 països.
La Residència Faberllull comença un nou curs a Olot. Pels propers mesos, s’han organitzat diverses estades, amb experts que venen d’arreu del món. El passat 13 d’octubre va començar la que porta per títol Liternatura, que durarà fins aquest divendres dia 23. Tracta d’escriure sobre natura i des de l’òptica de la natura, una dinàmica que viu una eclosió arran de l’emergència climàtica mundial. En aquest cas es posa el focus en les alertes pel deteriorament mediambiental tot fomentant el debat existent sobre com s’hauria d’escriure la natura. Els residents són Irene Solà, Antonio Sandoval, Nancy Campbell, Gabi Martínez, Oscar Aranda, Laia Llobera, Jorge Riechmann. S’han previst 10 activitats obertes al públic i que es porten a terme a Barcelona, Vic, Olot i la Vall d’en Bas.
La propera estada començarà el 26 d’octubre i durarà fins al 13 de novembre. Girarà al voltant de la diversitat lingüística i drets lingüístics, en la qual participaran una vintena de persones d’arreu d’Europa i de fora de la Unió Europea. Uns dies més tard, del 16 al 30 de novembre, s’ha previst una nova estada de residents individuals catalans i internacionals.
Per últim, de cara al 2021 ja s’ha programat una nova sessió que versarà sobre l’envelliment de la societat. Del 18 al 29 de gener la Faberllull d’Olot reflexionarà sobre l’apoderament dels adults en els aspectes biològics, psicològics i socials així com els actuals riscos ambientals i psicosocials així com les mesures preventives possibles.
Aquesta tardor a la residència Faberllull ja hi ha hagut una estada sobre comunicació visual, amb David Cirici, Enric Jardí, Maximilian Martínez i Ricard Mas, del 23 al 28 de setembre. També de l’1 al 8 d’octubre se’n va dur a terme una altra, amb participants d’arreu de Catalunya i de les Illes Balears de l’1 al 8 d’octubre.
La residència d’arts, ciències i humanitats ha acollit un centenar d’estades i 420 residents de més de 30 països
Faberllull és la xarxa de residències d’arts, ciències i humanitats de l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot que disposa de seus a Olot i la Massana (Andorra). A Olot, Faberllull es troba ubicat a l’Hotel Riu Fluvià i es tracta de la primera residència d’aquesta xarxa de coneixement.
Aquest és un espai on professionals del món de les arts, les ciències o les humanitats aprofiten per treballar durant uns dies en els seus projectes en un entorn immillorable compartint experiències amb la resta de ciutadans i residents, tant de l’espai com d’Olot. Durant les seves estades, que poden ser temàtiques o individuals, els residents col·laboren en activitats adreçades a estudiants, professionals o el públic de caire social i cultural.
Des de la seva obertura el setembre de 2016, la residència Faberllull a Olot ha acollit un total de 420 residents de més de 30 països, i ha ofert més d’un centenar d’activitats com 28 estades temàtiques o 70 estades individuals, entre d’altres.