Tindrem propostes escèniques variades i de qualitat, amb obres com La plaça del diamant, Conspiranoia de Jordi Casanovas, Odissea amb Maria Rovira i Highlands de Mal Pelo.

La Sala El Torín acollirà músics locals, consolidats i de prestigi internacional. Alguns dels noms destacats són Clara Gispert, Momi Maiga, Paula Grande i Marc Parrot.

La venda d’entrades per al públic general s’obrirà el dilluns 18 de desembre a les 18 h i els joves gaudiran de descomptes especials.

Després de les festes de Nadal, la programació d’Olot Cultura ens regalarà una programació cultural amb grans noms de l’escena catalana i estrangera. De gener a juny, la ciutadania olotina podrà gaudir de propostes variades i de qualitat.

TEATRE CLÀSSIC I DE NOVA CREACIÓ

Olot acollirà un referent literari català: La plaça del diamant, de Mercè Rodoreda, portada als escenaris pel Teatre Nacional de Catalunya i dirigida per Carlota Subirós. La peça es podrà veure el 8 de març, un clàssic de la nostra literatura per celebrar un dia en femení. A l’abril, tindrem Coralina, la serventa amorosa, de Carlo Goldoni i La Perla 29, una obra d’amors i embolics que la fan una commedia dell’arte en estat pur. Finalment, també destaca Conspiranoia de Marc Angelet i Jordi Casanovas el 22 de març, una comèdia plena de teories de la conspiració, secrets i mentides.

Aquest hivern i primavera, el circ i la dansa tornaran a pujar als escenaris d’Olot. Arriba Winter de My!Laika, un circ amb carpa gairebé punk al mateix temps que poètic. Pel que fa a la dansa, el proper gener veurem Odissea, de la Companyia Crea Dance i Maria Rovira, un espectacle de gran format que parla amb bellesa de la cruesa del món d’avui. Per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, i dins del Festival Sismògraf 2024, el Teatre Principal d’Olot acollirà Fairytales, un espectacle de la jove companyia txeca Pocketart al voltant de la feminitat i dels valors que aquesta aporta al nostre món.

La programació cultural d’arts escèniques clourà amb un espectacle de dansa i música de gran format: Highlands, la nova creació de Mal Pelo, una proposta vibrant i emocionant on la música ens obre la porta del temps.

Per altra banda, mitjançant el projecte Olot a Escena, creadors, creadores i companyies tan professionals com amateurs de la ciutat presentaran les seves obres al Teatre Principal d’Olot. Aquesta temporada, entre molts altres, ens acompanyaran La història del zoo d’Eduard Albee i el Centre Catòlic d’Olot, el Festival Improvist de la Companyia Del Gremi, Cirquem de Càritas Garrotxa i Entre de la Companyia Eva Durban.

MUSICS LOCALS, CONSOLIDATS I DE PRESTIGI INTERNACIONAL

Pel que fa a la programació musical, Olot rebrà un cop més Clara Gispert en estrena absoluta del seu segon treball La petita mort, que explora un univers sonor extraordinàriament ric i cohesiu i on mostra una veu amb gran capacitat expressiva.

Després de més de seixanta concerts durant la gira de presentació de NIO, Momi Maiga torna a passar per Olot amb aquest disc coproduït des d’Olot Cultura. L’artista i el seu quartet estaran acompanyats de l’Orquestra de Cambra de Granollers per oferir un concert que fusiona la kora amb violins i violoncels, la tradició oral del Senegal i la música mediterrània.

A més, passaran per Olot concerts consolidats com Turisme per la memòria de Marc Parrot el proper abril, un recorregut per celebrar els trenta anys de carrera musical de l’artista. També tindrem formacions difícils de veure a Catalunya com la de l’artista anatòlic Ali Doğan Gönültaş o Moisés P. Sánchez 4tet que ens oferirà l’espectacle Dedication amb un concert memorable i que s’inscriu dins del Cicle Jazz Olot. També forma part del Cicle el concert de JF Trio, una formació a cavall entre el jazz, la música electrònica i el pop, i que compta amb la contrabaixista olotina Carla González. Finalment, Paula Grande, resident a Beuda i internacionalment premiada, el proper maig presentarà un concert que es mourà entre els registres del jazz, el hip hop i la música llatina i popular.

L’UNIVERS QUIM DOMENE

Pel que fa als Museus d’Olot, d’abril a agost tindrem l’ocasió d’endinsar-nos en l’Univers Quim Domene, artista olotí visual que practica diferents disciplines. Al Museu de la Garrotxa i a altres espais de la ciutat s’hi instal·laran un conjunt d’exposicions de la seva obra. Els treballs estaran triats per crear un diàleg als diferents escenaris i el visitant hi trobarà des de les obres més recents fins a propostes que reculen als anys vuitanta. La iniciativa comptarà amb quatre exposicions paral·leles: “Sants” al Museu dels Sants, “I l’Hospici balla” a diverses sales de l’Hospici, “La càrrega. Exercici plàstic entorn a una imatge” al Museu de la Garrotxa i “Arxiu portàtil” a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Altres exposicions que trobarem aquest hivern i primavera a Olot seran “Ignasi Buxó. Retratista” i “El segon millor pintor del món. Una aproximació a la vida i obra de Rafel Griera Calderón”.

LLETRES EN DIFERENTS FORMATS A LA BIBLIOTECA

Mercè Sampietro i Eduard Iniesta oferiran l’espectacle Mistures a la Biblioteca Marià Vayreda, una proposta que combina poemes d’autors catalans amb música. I la companyia de Teatre Tot Terreny interpretarà Absenta, una proposta fresca i vibrant.

Paral·lelament, la Biblioteca organitzarà els habituals clubs de lectura i les projeccions de cinema, l’hora del conte per als més petits i un recital de poesia de Glòria Bassols, entre altres activitats i tallers.

PROGRAMACIÓ LAP PER ALS MÉS ATREVITS

El LAP, la programació més arriscada, alternativa i experimental, porta aquest semestre propostes de diferents disciplines a la ciutat d’Olot.

El col·lectiu nymnyam, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez, presentarà “Desenfocar l’anècdota”, una videocreació en forma de documental d’aproximació al paisatges. En l’àmbit de les arts escèniques, al febrer tindrem l’obra V7: El problema sigue en pie de la Companyia de Teatre Susanna Barranco, una peça que parteix d’una investigació sobre la por i la llibertat d’expressió. Per altra banda, també hi trobarem Iaia de Mambo Project, un espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies; Demèter de l’Agrupación Señor Serrano; l’anteriorment mencionada Winter de My!Laika; i Nao Albet i Marcel Borràs que ens oferiran aquest espectacle sobre l’essència de tota relació: l’ego. En l’àmbit de lletres s’inclou en el cicle LAP la proposta Absenta i en música el concert d’Ali Doğan Gönültaş.

ENTRADES A LA VENDA DILLUNS 18 DE DESEMBRE

El dilluns 18 de desembre a les 18 h es posaran a la venda les entrades per al públic general. Les persones que vulguin adquirir El Paquet Butaca ho podran fer a partir del dilluns 11 de desembre a les 18 h. Recordem que aquest abonament inclou tots els espectacles d’arts escèniques que es fan al Teatre de gener a juny de 2024 amb un descompte de més del 30%.

El dimecres 13 de desembre a les 18 h s’obrirà la venda preferent per als membres de la Societat Anònima. A més de poder aconseguir les seves entrades de manera anticipada, gaudiran d’un mínim d’un 25% de descompte en el preu dels espectacles organitzats per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot. Les persones que ho desitgin, poden fer-se de Societat Anònima en qualsevol moment i la inscripció, que va obrir-se ja a la tardor, durarà fins al 31 d’agost.

PREU JOVE

Des d’Olot Cultura es treballa perquè la qüestió econòmica no sigui una barrera perquè els joves puguin accedir a la cultura que es fa a la ciutat. En aquest sentit, els menors de 25 anys:

  • Poden fer-se de la Societat Anònima per 5 euros (llavors tenen un descompte de 25% en totes les entrades).
  • Els estudiants tenen descomptes especials en els espectacles de teatre, dansa, música i circ.
  • Els estudiants de música poden comprar les entrades a tots els concerts a 3 euros.
  • Els menors de 16 anys i els estudiants tenen entrada gratuïta als Museus d’Olot. A més, tots els primers diumenges de mes, l’entrada als Museus també es gratuïta per a tothom.