Fins al 28 d’octubre, es reuneixen a Olot professionals del cinema, artistes, compositors, coreògrafs, il·lustradors i escriptors per treballar en els seus projectes.
Faberllull Olot acull una desena de residents procedents de diferents països d’arreu del món. És el cas de Roxana Rügnitz (Uruguai), que ha vingut a redactar un treball sobre el sorgiment de la dramatúrgia femenina a l’Uruguai; Belén Pasqualini (Argentina), que escriu un guió cinematogràfic basat en la vida de la seva àvia, investigadora científica; Alina Belyagina (Alemanya) que avança en el seu projecte coreogràfic; Maria Caminal (Andorra), que se centra en la preparació del seu nou llargmetratge sobre una xarxa de tràfic de blanques; Aleix Ramon Vidal (El Vendrell), que compon música per a audiovisuals interactius; Joan Rotger Julià (Barcelona) i Anna Irina Russell (Barcelona) que duen a terme un treball conjunt, posant en relació el joc i el plec com a exemples de fissures de la realitat; i Sonia Estela (Terrassa) que treballa en el seu nou àlbum il·lustrat titulat El Bosc.
A més de treballar en els seus projectes, els residents conviuen i intercanvien coneixements i opinions que els fan obrir nous punts de vista. També participen en diferents activitats adreçades la ciutadania.
Programa d’activitats:
Demà dijous, es projectarà el curtmetratge ‘Mariana’, de Maria Caminal, que tracta sobre l’abús sexual a les dones en l’àmbit laboral. Serà a les 19 h a l’Orfeó Popular Olotí i l’entrada és gratuïta. Tot seguit hi haurà un col·loqui amb la directora i la presidenta d’Alba, Associació de Dones de la Garrotxa.
També demà dijous, Belén Pasqualini oferirà un taller de cant a l’Aula Musical d’Olot. Anna Irina Russell i Joan Rotger dirigiran properament un taller de brodat i poesia adreçat als socis de l’Associació de Gent Gran d’Olot. Al llarg d’aquesta setmana, Sonia Estela imparteix un taller de collage a diversos grups d’infants de plàstica de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot.
Fora d’Olot, dissabte a les 19 h, Belén Pasqualini representarà el seu espectacle musical Christiane. Un bio-musical científic al Casino de Vic, amb entrada gratuïta. L’espectacle narra la vida de Chistiane Dosne Pasqualini, una científica que va investigar sobre la leucèmia. A través del piano, la seva neta explicarà les diferents facetes d’aquesta dona, científica, mare i esposa.
Ahir, Aleix Ramon Vidal va pronunciar la xerrada titulada “Com viure de la música fent bandes sonores per a videojocs” al Centre Audiovisual i Digital El Modern de Girona.