fbpx

El festival començarà el dijous 25 de novembre i s’allargarà fins al diumenge dia 28.

S’han programat espectacles al Teatre Principal d’Olot, als Catòlics, a l’Orfeó Popular Olotí, la sala El Torín i l’Espai Clip.

El Petit Format és un festival de teatre que va néixer el 2015, a Olot, per part d’Una Càpsula de Teatre, amb un objectiu molt clar: aconseguir un vincle especial entre l’espectador i l’artista. Per aquest motiu, s’ofereixen espectacles de companyies professionals amb una capacitat de públic bastant reduïda i es busquen indrets singulars que promoguin la intimitat entre qui dona vida a la peça i qui la rep.

En aquesta setena edició, que tindrà lloc del 24 al 28 de novembre, es vol fer una aposta clara per consolidar aquest festival de teatre, per convertir-lo en una proposta de referència a la ciutat i per fidelitzar els espectadors de les edicions anteriors i també per atraure’n de nous. Tots els espectacles que s’hi podran veure giren al voltant dels vincles que s’estableixen entre les persones, i així ho reflecteix el cartell que ha dissenyat Ramon Almeda per a l’ocasió: un conjunt d’ànecs, la majoria d’ells grocs, tot i que n’hi ha un que és diferent de la resta, amb tot el que això acostuma a comportar pels prejudicis i les creences establertes en la nostra societat.

Així mateix, un any més, des del festival se segueix tenint la col·laboració dels Recursos Educatius de l’Ajuntament d’Olot, i per això serà possible que els joves de 2n d’ESO dels instituts olotins puguin gaudir de tres peces de microteatre, S’ha acabat el bròquil, Tot inclòs i Welcome to Berlin, en espais diversos de la ciutat.

Programa del festival

Lletra i Música, el dijous 25 de novembre, a les 19 h, a la sala El Torín. El teclista dels populars Txarango, Sergi Carbonell, i el seu pare, l’actor Janot Carbonell, condueixen un espectacle que recupera poemes i cançons que els han deixat empremta. Textos de Maria del Mar Bonet, Federico Garcia Lorca, Maria-Mercè Marçal i Lluís Llach, entre altres.

Batec, el divendres 26 de novembre, a les 21 h, a Els Catòlics. Aquesta trilogia vol retre homenatge a les dones grans i donar-los veu, ja que són les que fa molt temps que viuen i també massa que callen.

El bon policia, el dissabte 27 de novembre, a les 18 h, a l’Orfeó Popular Olotí. Una comèdia afilada de Santiago Rusiñol que explica la història de supervivència de dos amics en temps de crisi, l’amor i un seguit d’embolics que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

ESTIgMES, el dissabte 27 de novembre, a les 20 h, a El Torín. Concha Milla retrata com a vivència pròpia el periple de voler ser mare i no poder-ho ser i de tots els estigmes socials i tabús que encara segueix generant la maternitat.

Bilderberg, el dissabte 27 de novembre, a les 22 h, a l’Espai Clip. Diuen que les 130 persones més poderoses de la Terra es troben un cop l’any en un hotel. Ningú sap què ocorre en aquestes reunions, però les males llengües expliquen que decideixen tot el que passa al planeta i que dibuixen els nostres destins.

Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), el diumenge 28 de novembre, a les 18 h, al Teatre Principal d’Olot. Joan Carreras es posa a la pell de Ricard III, un dels personatges més fascinants i alhora repugnants de Shakespeare, per parlar del poder, el desig, el ressentiment i els límits de l’ambició humana.

La melancolía del turista es representarà dimecres 24, dijous 25, divendres 26 i dissabte 27 de novembre, al Teatre Principal d’Olot. La proposta d’Oligor y Microscopía és una descomposició d’instants i objectes que reflexiona sobre la caiguda en desgràcia de destins de viatge extremadament populars en altres èpoques.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top