L’audioguia, amb guió de l’escriptor Joan Manuel Soldevila Albertí, fa un recorregut pels espais del museu, enriquint el discurs expositiu i descobrint amb més detall les obres de l’exposició.

Aquest nou recurs en català, castellà, francès i anglès facilitarà l’accés a l’espai expositiu d’un major nombre de persones.

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, aquest dissabte el Museu de la Garrotxa ha presentat la nova audioguia Visitmuseum, realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, el Museu de la Garrotxa, i Visiona TV. Disponible en quatre idiomes – català, castellà, francès i anglès -, facilita l’accés a l’exposició al públic estranger.

A partir d’aquest dissabte, totes les persones que visitin el Museu de la Garrotxa tenen disponible gratuïtament l’audioguia per a poder fer la visita al Museu d’una forma lliure. Aquest nou recurs, incorpora dinamisme a la vista i permet a l’usuari descobrir els detalls i el context de les obres exposades. Es pot escoltades del mateix dispositiu mòbil de l’usuari a través de web de Visitmuseum, o bé des de les tauletes que es posen a disposició del públic quan arriben al museu. L’aplicació és un nou element de suport a la visita presencial del museu que permet reduir la distància entre el museu i el visitant, ajudant-lo a descobrir les obres exposades tot passant per 30 pistes, escrites per l’escriptor Joan Manuel Soldevila Albertí. Un nou recurs que fa més accessible i proper el discurs expositiu permeten gaudir al visitant de cadascun dels detalls de la mostra i contextualitzar-los. Els relats són atractius i accessibles a totes les persones.

Cadascun dels relats descobreix personatges, espais o moments clau en la història d’Olot i de la Garrotxa. Tots estan basats en documentació històrica i aborden temes que són fonamentals per reconstruir la memòria dels homes i les dones que han estat protagonistes de la història de la comarca. Trenta relats que expliquen acuradament detalls sobre els artistes i les obres que es troben a la col·lecció del Museu de la Garrotxa, com Josep Clarà, Miquel Blay, Joaquim Vayreda, Josep Berga i Boada o Leonci Quera, entre altres. El museu encara avui continua incorporant  canvis i nous elements a la col·lecció del museu.

Visitmuseum

El programa Visitmuseum, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement i finançat amb la Taxa Turística, és gestionat actualment per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Va néixer de la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d’eines per tal d’atendre millor el públic estranger en la seva visita als museus. Un dels reptes per a gran part dels museus del país és el d’oferir continguts de qualitat en diferents idiomes i aquesta és una de les voluntats de l’aplicació, reduir la distància entre el museu i el visitant estranger.

Justament perquè Visitmuseum s’adreça principalment al públic turista, des del seu naixement, l’any 2015, un total de 251 equipaments museístics i més de 1.734 registres d’objectes i peces de museus estan disponibles en català, castellà, anglès, francès i, en alguns casos, en hebreu i aranès. Tots els continguts són accessibles a la plataforma web Visitmuseum. Des del començament del programa, es va començar a treballar amb les audioguies que es caracteritzen per oferir als visitants relats actualitzats, atractius i accessibles a totes les edats i nivells.

Actualment, Visitmuseum suma ja 23 experiències que milloren amb un grau alt de satisfacció la visita al patrimoni museístic del país. Les darreres que s’han produït han estat les audioguies del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT), Can Marfà Gènere de Punt-Museu de Mataró i el Museu de la Garrotxa.Enguany, s’estan elaborant les audioguies del Museu d’Art de Girona, Museu d’Art de Sabadell, Ecomuseu la Farinera de Castelló d’Empúries, Museu d’Art de Cerdanyola, Església de Santa Maria de Mataró – Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró.

Totes les audioguies es poden escoltar a la plataforma Visitmuseum, on també es pot trobar informació bàsica de tots els museus, horaris, adreça, localització, textos informatius en els quatre idiomes i altres recursos: https://visitmuseum.gencat.cat

Escolta l’audioguia