Lluèrnia, festival del foc i de la llum, es celebrarà el dissabte dia 9 de novembre, des de la posta del sol fins a mitja nit.
Quim Domene és l’Hortolà de la llum 2019.
El programa comptarà amb 45 instal·lacions i col·laboracions amb entitats i associacions.
Lluèrnia, festival del foc i de la llum, se celebrarà el dissabte dia 9 de novembre, des de la posta del sol fins a mitja nit. El festival continua volent ser una festa participativa amb el foc i la llum com a protagonistes, de manera que evoquin l’entorn volcànic. L’organització ha programat 45 instal·lacions repartides pel centre d’Olot, entre les quals destaquen una quinzena de propostes seleccionades de la vuitantena que es van presentar a la convocatòria oberta de projectes. La resta són encàrrecs específics del festival i treballs realitzats per alumnes de les escoles d’art de Catalunya.
Quim Domene, Hortolà de Llum 2019
Quim Domene serà l’Hortolà del 2019. L’organització del festival feia anys que anava al darrere de l’artista, però no ha estat fins a aquest any que s’ha aconseguit quadrar les agendes. Després del parèntesis provocat per les obres del Firal, l’Hort de la Llum tornarà al seu espai habitual, al puig del Roser.
Encerclar el volcà Montsacopa
Si en anteriors edicions el Lluèrnia havia baixat al riu Fluvià, ja sigui cap a la zona del parc de les Móres o bé cap a la zona de Sant Cristòfol i Mas Bernat, aquest any el recorregut vol encerclar el volcà Montsacopa. La quarantena de propostes s’ubicaran al voltant de la base del volcà, ja sigui al Passeig del Morrot, a les grederes de darrere al cementiri, a la carretera de les Feixes i al Camí del Montsacopa. Això sense deixar de banda els carrers i places del Nucli Antic, que també acolliran diverses instal·lacions del festival.
Encerclar el volcà Montsacopa
Des de fa dues edicions l’organització del Lluèrnia vol que el festival deixi alguna empremta permanent a la ciutat. Va ser el cas del mural Llum, del Col·lectiu Reskate, instal·lat al final del Passatge de Sant Antoni, i la restauració de la imatge de La Milagrosa, que es va poder veure l’any passat a la fàbrica de ganivets i ara s’exposa al Museu dels Sants.
En aquesta edició es posa l’èmfasi en les capelletes del carrer, fornícules en façanes d’edificis del Nucli Antic que en alguns casos es troben en habitatges desocupats, exposades a l’espoli o al robatori del Sant. Moltes tenen una instal·lació elèctrica que es troba en estat precari i des del festival volen posar-hi remei. Per això s’han proposat una rehabilitació d’aquestes capelletes personalitzada en cada cas, ja sigui repintant-les, netejant-les i sobretot, millorant-ne la il·luminació. Aquesta feina es farà en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament d’Olot.