Es tracta d’una mostra de fotografies de Mayte Vieta i de la primera exposició d’una sèrie de set dedicades als pecats capitals: “Sincronies 1. La supèrbia. Els pecats capitals”.
El primer pas per materialitzar un projecte molt important per la ciutat d’Olot amb la voluntat de posicionar-la com un espai de reflexió a través de l’art contemporani.
“Estimar és un lloc. I sempre hi ha una cosa que m’ho desvela” és el títol de l’exposició de Mayte Vieta que s’inagura el dissabte 3 de juliol, a les 12 h, a la Sala Oberta. Una mostra de fotografies de gran format de paisatges deslocalitzats que desprenen una sensació que desprenen una sensació d’estar entre el somni i la realitat, fet que reforça el fet que algunes de les peces estiguin exposades amb retroil·luminació. Mayte Vieta (Blanes, 1971) és una creadora multidisciplinària que forma part d’una generació que centra la seva recerca artística en la natura, l’hàbitat i el cos. La seva exposició es podrà veure fins al 15 d’agost.
La segona exposició és “Sincronies 1. La supèrbia. Els pecats capitals”. Comissariada per Natàlia Chocarro i Xavier Palomo, aquesta mostra és la primera d’una sèrie de set, cadascuna dedicada a reflexionar sobre un dels pecats capitals des d’un punt de vista que va molt més enllà del fet estrictament religiós. L’exposició posa en diàleg obres del fons del Museu dels Sants i peces d’art contemporani de la Fundació Vila Casas de tot tipus (fotografies, escultures, pintures,…). És una proposta que s’ha treballat combinant la part estètica i també la de reflexió. Els comissaris proposten diferents nivells de lectura per tal que, com s’espera de l’art contemporani, sigui cada espectador qui elabori la seva propia reflexió i contribuir també així, a apropar aquest tipus d’art al públic, trencant barres que, sovint, se li poden associar.
Aquestes dues exposicions són la primera materialització a la ciutat del treball de col·laboració que, des de fa mesos, estan fent l’Ajuntament d’Olot i la Fundació Vila Casas. Les dues institucions van signar un conveni a través del qual del qual es regula el préstec en comodat d’obres d’art de la Fundació, una de les col·leccions d’art contemporani més important del país. A més, l’Ajuntament d’Olot, posa a disposició de la Fundació Vila Casas la totalitat del seu fons artístic per desenvolupar exposicions, accions o projectes que, des de la contemporaneïtat, analitzin temes d’interès de la societat olotina. La voluntat és posicionar Olot com a espai crític i de reflexió a través de l’art contemporani, però sense oblidar i posant en valor l’enorme patrimoni històric i artístic que es custodien als fons dels Museus d’Olot. Un diàleg que vol aprofundir, amb sentit crític, en el coneixement mutu del passat i del present artístic de la ciutat i del país. Una aposta ferma i decidida per obrir la ciutat d’Olot, definitivament, a l’art contemporani.