La residència Faberllull acull una estada creativa dels artistes guanyadors d’Hivernem, el programa impulsat per Fira Tàrrega i l’Institut Ramon Llull.
A Olot, conicidiran amb persones vingudes d’arreu del món seleccionades per fer una residència individual on desenvolupar els seus projectes.
Noves estades a la residència Faberllull del 6 al 20 de març. Aquestes dues setmanes conviuran els artistes guanyadors del programa Hivernem amb altres residents individuals vinguts d’arreu del món.
Hivernem és un programa impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull que pretén fomentar la recerca per a l’escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l’espai públic. Durant tot un any, els artistes reben assessorament i participen en diferents estades, una de les quals és a la residència Faberllull. En aquesta edició els projectes premiats han estat els de Daniela Poch i Clàudia Mirambell, de la companyia Eléctrico 28, per Els llocs i Prisca Villa i Lluís Petit, de la companyia Kamchàtka, amb la proposta El gran format dels anys 20.
A més dels artistes del programa Hivernem, a Faberllull aquests dies també hi haurà la guionista de teatre i televisió Jessica Kahkoska, que ve des de Nova York per treballar en un projecte que explora les experiències de les dones als judicis de Nuremberg; l’antropòloga canadenca S. Nombuso Dlamini que se submergirà en dos projectes sobre els joves negres d’Ontario; la periodista de Letònia Laima Baumane, que avançarà en la recerca i escriptura de la seva tesi de màster sobre la literatura de viatges letona; l’escriptora madrilenya Ana Rosetti, que vindrà a escriure el seu nou llibre; el guionista català Enric Rufas, que avançarà en la redacció d’un nou guió; l’escriptora italiana Nya, que treballarà en el seu nou llibre sobre llengües indígenes; l’artista català Roger Romagosa, que desenvoluparà un projecte amb objectes que reculli del terra en espais abandonats d’Olot; i l’artista ucraïnès Yevhenii Vikhorst, que prepara un documental sobre Ucraïna.
Activitats amb col·lectius olotins
A part de treballar en els seus projectes, els residents també oferiran diverses activitats adreçades al públic olotí i gironí. Dissabte 9 de març, a les 16.30 h, S. Nombuso Dlamini participarà d’un debat sobre implicació juvenil i governança amb els joves del col·lectiu Pegàs de Foc al Núria Social. El dimarts 19 de març, a les 19.30 h, l’escriptora Ana Rossetti oferirà un taller obert a tothom a la llibreria Isop d’Olot.
Altres activitats són dirigides a col·lectius més específics com la xerrada de la periodista Laima Baumane als alumnes d’anglès de l’acadèmia Interlingua d’Olot, la xerrada de l’escriptora italiana Nya als estudiants d’italià de l’acadèmia Claude d’Olot, les dues sessions de Roger Romagosa amb alumnes de l’Escola d’Art d’Olot, la classe magistral de Jessica Kahkoska a l’escola ERAM de Girona i l’activitat de Yevhenii Vikhorst a la Universitat de Vic.