Tothom qui tingui ganes de portar alguna de les peces pot inscriure’s al formulari habilitat al web www.olotcultura.cat.
Amb aquesta iniciativa es vol donar resposta a la preocupació de les associacions de veïns davant la dificultat de trobar balladors per a les seves figures.
Algunes associacions de veïns d’Olot han de fer veritables esforços per trobar balladors per a les seves figures de la faràndula. No és fàcil trobar persones que vulguin portar els gegants, capgrossos o altres elements festius de determinats barris de la ciutat. És per això que des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot s’ha iniciat una campanya per trobar balladors.
Tothom qui tingui ganes de ballar alguna de les peces pot apuntar-se al formulari que s’ha habilitat al web www.olotcultura.cat. Al moment d’inscriure’s cal posar-hi el nom i cognoms, correu electrònic, telèfon i quin és el seu barri. La persona interessada pot triar si només vol ballar la faràndula del seu barri en qüestió o si no li fa res ballar la de qualsevol dels barris d’Olot, sempre i quan li vagin bé les dates.
A més, des de l’Institut de Cultura també es trucarà a les persones que actualment estan apuntades a la llista d’espera per ballar els cabeçuts i cavallets d’Olot per demanar-los si també es volen apuntar per ballar la faràndula dels barris. L’Institut de Cultura gestionarà aquesta nova llista de possibles balladors i anirà trucant als interessats a mesura que els barris de la ciutat necessitin portadors per a les seves peces.
El regidor de festes i adjunt a Cultura, Agustí Arbós, subratlla que “d’aquesta manera es compleix el compromís adquirit l’estiu del 2019 d’ajudar a les associacions de veïns d’Olot que estaven preocupades per la dificultat de trobar balladors”.
Agilització de la llista d’espera de la faràndula olotina
Un altre dels compromisos adquirits per l’equip de govern era treballar per reduir la llista d’espera de la faràndula de la ciutat. En aquesta línia, es va aprovar la revisió del protocol de la faràndula al ple municipal del 27 de març passat. Es redueixen els anys que es poden ballar els cabeçuts i els cavallets. Fins ara, el Protocol marcava que una persona podia ballar un màxim de sis anys els cabeçuts, sis anys els cavallets i deu anys els gegants. Ara, amb la renovació del Protocol s’estableix que es podrà ballar un màxim de tres anys els cabeçuts i cavallets, mentre que en el cas dels Gegants el màxim se situarà en set anys.
“D’aquesta manera es compleix el compromís adquirit l’estiu del 2019 d’ajudar a les associacions de veïns d’Olot que estaven preocupades per la dificultat de trobar balladors”.