Es representarà per primera vegada davant del públic familiar aquest diumenge al Teatre Principal d’Olot.
El muntatge està inspirat en El món d’en Beakman, de TV3, i reivindica el rol de les dones científiques.
La companyia Anna Roca presenta aquest diumenge a les 17 h a Olot Valentina Quàntica, el darrer espectacle que es representarà per primer cop davant del públic. El muntatge explica la història de la Valentina, una noia inquieta amb un munt de preguntes i curiositats que prova d’entendre el funcionament del món. En aquest espectacle s’aborda la importància de la dona en la ciència i també es parla del canvi climàtic. Els dos protagonistes són la científica Valentina (Anna Aumatell), el pollet Fernàndez (Raúl Martínez) i la Moira, un ordinador que juga un paper molt important.
El muntatge s’inspira en el programa El món d’en Beakman. “Quan el feien a TV3 fa uns quants anys, a casa n’érem molt fants i sempre he tingut ganes de jugar amb la ciència”, explica l’Anna Roca, directora del muntatge. “Fer experiments en directe ha estat divertit però difícil a la vegada, ja que tota la informació que donem amb els experiments és la real i el primer que vam fer va ser buscar un químic que ens ajudes. Gràcies en Joel Nadal vam poder treballar tots els experiments amb més confiança”, explica l’actriu i directora olotina.
El procés creatiu va començar a l’estiu, quan Roca va començar a escriure el guió i a buscar l’equip humà necessari per tirar endavant el muntatge. Llavors van començar els assajos, primer al Teatre Principal d’Olot i després a Sant Feliu de Pallerols. Aquest diumenge, al Teatre Principal d’Olot veurem la versió definitiva del muntatge, que per primera vegada es mostrarà al públic familiar. No serà una estrena, sinó una mostra oberta que servirà per saber l’opinió del públic garrotxí i veure com s’ha respirat l’obra. “El públic que vindrà el diumenge 19 tindrà una part important amb aquesta producció de la companyia”, confessa Anna Roca, ja que els ajudarà a saber si realment es pot estrenar tal com està o és necessari introduir-hi algun canvi.
Valentina Quàntica parla també de l’apoderament femení i reivindica el paper de les dones a la ciència. Les xarxes socials també són molt importants en el muntatge, ja que cada representació de l’obra es convertirà en un episodi que es penjarà al canal de Youtube de la Valentina Quàntica. Així, segons la companyia, el públic serà partícip de com es graven els capítols en directe i podran viure el que passa tant al davant com al darrere de les càmeres i comprovaran que les coses no són tan perfectes com ens fan creure.