Ja és aquí el Plafó del mes de gener carregat d’activitats per estrenar l’any. En destaca el Campament Reial del 2, 3 i 4 de gener a la Plaça Clarà i la cavalcada de Reis el 5 de gener. Com cada any, es podran adquirir entrades gratuïtes per accedir al Campament Reial i durant la cavalcada hi haurà espais tranquils i establiments refugi oberts per a tothom.
El 2025 comença amb el concert de Nadal de Joan Dausà el dia 3 de gener, un espectacle en un format molt exclusiu i on retorna als seus orígens amb el piano i la veu. El 10 de gener, s’estrena la nova programació d’Olot Cultura amb Les Criades, de Jean Genet de la Cia. La Funerària. Seguirà aquest espectacle el Festival Improvist el divendres 17 de gener i Operetta de Cor de Teatre del 18 de gener. Aquest mes també veurem Càsti(n)g de Sònia Ayats i Divinas Palabras d’Atalaya Teatro.
Fins al 12 de gener, encara es pot participar a l’activitat “No la caguis” al Museu dels Sants i visitar l’exposició “Temps” de Rice a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.
El 21 i 22 de gener tornarem a gaudir de Mapadeball al Teatre Principal d’Olot, un espectacle de dansa contemporània de més de tres-cents estudiants que han treballat la peça durant un trimestre als seus centres educatius.
El dissabte 25 de gener, hi haurà el primer taller de l’any al Museu dels Sants: Taller d’Exlibris, a càrrec d’Alba Azaola. El mateix dia al vespre, El Torín s’omplirà de música amb Sax Jamaica Explotion.
El Plafó també inclou temes d’actualitat com les novetats del mes de la Biblioteca, les noves residències de Faberllull Olot, les noves Capses d’aprenentatge del calendari popular català de les quals disposaran les aules dels centres d’Olot i molt més!
Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó.
Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. Aquest mes, Ramon Estéban escriu sobre les botigues i la transformació social de la ciutat d’Olot.
Al breviari s’hi recull un dels testimonis més antics d’Espanya de la difusió del Rèquiem dee Mozart, una partitura que es conserva en el fons parroquial de Sant Esteve d’Olot, de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. També s’hi menciona l’obra Peregrinaciones y viajes de un soldado, después jesuïta. De Cataluña a Nueva España, cortes de Madrid y Roma (1674-1711). Estudio y edición del diario del hermano Felipe Frutos, de la Compañía del Jesús, que conté una de els primeres descripcions de l’ús dels bufadors olotins.
Completen El Cartipàs els articles de Domènec Moli, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz, Joan Barnadas, Keta Capdevila Wernning, Anna Riera i Pijoan i Joan Tresserras.