fbpx
EXPOSICIONS

“Temps”

Rice - Eduard Sacrest Soy

31 d'agost de 2024 - 12 de gener de 2025, Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

“Temps”

Una obra que transita la pintura mural i la performance, presentada de manera propera i poètica als carrers de diferents ciutats, al costat de murals, projectes participatius i comunitaris, col·laboracions en pel·lícules, esbossos i obra nova lligada amb Olot.

Sota el títol “Temps”, Rice, o Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993), ens presenta un recull de les seves obres més destacades dels darrers deu anys fins a l’actualitat.

Amb aquesta exposició, l’artista vol establir un diàleg amb el públic, fent-lo partícip del fet d’existir en els temps actuals, però també passats i futurs.

Rice s’infiltra a la via pública i a les exposicions en un joc entre els límits de l’espai públic i privat, tot mostrant-nos el relat íntim del creador.

La soledat, la distància, l’absència, la intimitat, el desig i la comunitat són alguns dels temes que travessen la seva obra, preocupada per l’experiència humana i el pas del temps.

Amb la pràctica de l’art urbà i el temps com a metàfora, Rice se serveix d’objectes identitaris o quotidians per transformar-los i dotar-los de nous significats.

Les obres exposades ens transmeten la força vital de l’artista, que neix de l’acumulació de vivències al llarg del temps i de les complexitats de la vida i del dia a dia.

Cada fragment de la seva obra incita a una nova pregunta i cada viatge és una projecció mental des de la imaginació.

Atesa la naturalesa social i relacional de l’obra de Rice, els espectadors tenen l’última paraula i determinen la manera com es perceben les imatges de l’artista. És per això que la seva producció pren sentit amb la participació activa i amb la interacció del públic.

 

Sota el nom artístic de Rice, Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993) és un artista visual i muralista graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva producció artística s’identifica principalment en el camp de les intervencions a l’espai públic, mitjançant la tècnica del dibuix picat (stencil). Rice utilitza el paisatge com a espai d’acció i llenç on reactivar el focus d’atenció i donar visibilitat als protagonistes dels seus retrats, activant la reflexió al voltant de temes relacionats amb la soledat, la distància o l’amor.

Amb obra en ciutats com Londres, Frankfurt, Berlín, Utrecht, París o Barcelona, Rice ha pintat en festivals d’àmbit nacional i internacional com el Saladina Fest (Mallorca) l’Ibug (Alemanya) o el Swindon Paint Fest (Regne Unit). També ha exposat en galeries com el Museu de la Mediterrània (Torroella), la Galeria Contrast (Barcelona) la Surface Gallery (Nottingham), l’Art’Otel Gallery (Londres), la Visual Aids (NYC) o la Spanish Embassy (Washington).

L’any 2022 va ser l’encarregat de dissenyar i d’executar les pintures murals i l’obra gràfica que apareixen a la pel·lícula Mi soledad tiene alas, escrita i dirigida per Mario Casas. El mateix any es trasllada a Londres, on ha pintat per empreses com el Chelsea FC, Mercato Metropolitano, Art’Otel, Sloane Stanley i Ilford BID. Recentment ha creat un mural a gran escala a l’estació de bombers del barri de Chelsea, situat al famós carrer de King’s Road, i ha estat convidat a fer una residència artística a l’Art’Otel (Hoxton), on ha estat desenvolupant i dirigint nombrosos projectes d’art mural.

Rice també està vinculat a diferents projectes socials i educatius, fent de la pintura mural i l’art urbà una eina pedagògica i de motor de canvi per a la comunitat.

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Inauguració de l’exposició
Dissabte 31 d’agost, 12 h, Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

Creació d’un mural participatiu
Dissabte 19 d’octubre, 11.30 h, Plaça Clarà
Amb motiu de la Fira de Sant Lluc

Visita guiada a càrrec de l’artista
Dissabte 26 d’octubre, 12 h, Sala Oberta 2

Trajectòries
Dissabte 16 de novembre, 12 h, Sala d’actes de l’Hospici
Conversa amb l’artista i visita a l’exposició


Activitats Relacionades:

Go to Top