Díptic

La Conquesta del Pol Sud és una companyia de teatre fundada el 2010, a Barcelona, per Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer. Als inicis, el seu interès se centra en la dramatúrgia contemporània que planteja qüestions actuals (l’atur, la idea de democràcia real, la desobediència civil, l’Alzheimer…) i que implica un repte per a la investigació sobre el llenguatge escènic. Entre el 2008 i el 2011 experimenten amb textos que reuneixen contingut social i la necessitat de buscar noves formes escèniques. Aquest interès els portarà a cercar nous formats, a acostar-se més a la realitat com a matèria teatral i, actualment, al món del documental i a la no-ficció com a espai d’equilibri entre l’emoció i el debat.

Els projectes de La Conquesta del Pol Sud sorgeixen de la curiositat cap al món i busquen compartir amb el públic preguntes que ens afecten a tots i totes sobre els processos que marquen el ritme de la història col·lectiva. Per a la companyia, aquest treball comença en les persones: estan contínuament dedicats a conèixer persones i experiències que encarnin els conflictes de la contemporaneïtat. Potser més envoltats de ficció del que creiem. I és que qui sap si el teatre també pot oferir un espai per a la realitat.

Els atrau la investigació sobre les enormes possibilitats de la combinació de llenguatges a escena. La recerca formal és essencial per a ells. Creuen fermament en la idea d’un equip artístic estable amb el qual compartir la inquietud per la recerca i construir un llenguatge en permanent evolució.

A Olot hem vist totes les peces de la seva trilogia anterior, amb dones protagonistes de conflictes socials personals i universals alhora: Nadia, Claudia i Raphaëlle; i ara podrem veure juntes les dues noves peces d’aquest díptic format per Guardianes del corazón de la tierra i Imperi. La nova ruta de la seda.

Activitats que formen part d’aquest Univers:

LAP
Guardianes del corazón de la tierra
Dijous 3 d’octubre, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Més info i entrades

LAP
Imperi. La nova ruta de la seda
Divendres 4 d’octubre, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Més info i entrades