La consellera d’Educació, Anna Simó, assistirà a l’acte que tindrà lloc aquest dissabte al matí a la sala El Torín.
La voluntat d’aquesta primera jornada és fer el diagnòstic i identificar els reptes que cal encarar des de la cultura i l’educació.
Es tracta de la primera de dues jornades participatives per elaborar el Pla de Cultura i Educació de la ciutat, organitzades amb la intenció de comptar amb la participació de la ciutadania.
Aquest dissabte 9 de març tindrà lloc la Jornada inicial per a la redacció del Pla de Cultura i Educació d’Olot. Es tracta de la primera de dues jornades participatives per tal que la ciutadania pugui formar part de l’elaboració d’aquest pla conjunt de l’Àrea de Cultura i Educació de la ciutat. Aquesta jornada serà una de les accions principals per fer el diagnòstic de la situació actual de les polítiques de la ciutat, juntament amb l’anàlisi estadística i entrevistes diverses. Fruit del treball d’aquest dia sorgiran els reptes a perseguir i, de cadascun d’ells, es constituirà una taula de treball. Aquestes taules treballaran durant mesos per definir les estratègies a seguir per cada repte.
La jornada tindrà lloc a la Sala El Torín, començarà a les 9.45 h i s’allargarà fins a les 14 h. Després d’acreditar als assistents i repartir la documentació necessària, el regidor de cultura i educació Josep Quintana farà una presentació de la jornada i dels objectius del Pla. A continuació, de 10.15 a 10.45 h, la programadora d’Arts Escèniques d’Olot Tena Busquets i Alfons Martinell, Director Honorífic de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació, oferiran una conversa sota el títol “Cultura i educació: de la indiferència a la coincidència”. El debat anirà seguit d’una breu intervenció de la consellera d’Educació Anna Simó i servirà per posar un marc conceptual comú per a totes les persones assistents. Després d’una pausa de mitja hora, des de les 11.30 h fins a les 13.15 h començarà el treball en grups per identificar els reptes culturals i educatius d’Olot.
L’activitat està adreçada i oberta a tothom. La voluntat principal és facilitar la participació de la ciutadania olotina. Per això, s’hi pot participar de diverses maneres.
Per una banda, assistint a la jornada. Per altra banda, durant tot el procés d’elaboració del Pla, estarà activa la pàgina web www.pladeculturaieducacioolot.cat on s’hi podran anar fent les aportacions pertinents. Finalment, encara que no es pugui venir presencialment a aquesta primera jornada, la ciutadania podrà sumar-se més tard a una de les taules que sorgeixin.
Després d’aquesta primera jornada i a partir dels reptes identificats, es dissenyaran les taules de treball que funcionaran durant tota la fase de definició estratègica. Passats sis mesos, es presentaran les conclusions de tot aquest procés en la segona jornada participativa, que es preveu que tingui lloc la segona quinzena de setembre.
El Pla de Cultura i Educació és una iniciativa de l’Ajuntament d’Olot que busca crear un pla estratègic de ciutat que marqui les línies de treball de la ciutat des d’una mirada que combini el treball educatiu i cultural. El Pla es vol redactar amb la col·laboració de tothom, per tal que la ciutadania pugui formar-ne part. Combinar en un mateix Pla les àrees de Cultura i Educació és una acció pionera a Catalunya. La iniciativa és també fruit de la voluntat de l’Àrea de Cultura i Educació per formalitzar la seva fusió aquest 2024.