L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot engega aquest concurs per potenciar i donar una empenta a formacions musicals joves de la comarca.
El guanyador del concurs tindrà l’oportunitat d’enregistrar un videoclip, podrà tocar en un dels espais de les Festes del Tura i rebrà una dotació econòmica.
Els participants al concurs “JOTOCO”, siguin guanyadors o no, podran assistir a una formació per conèixer el funcionament de la producció musical.
Arriba a Olot el concurs “JOTOCO”, un projecte impulsat per l’Àrea de Cultura i Educació de la ciutat que vol potenciar i donar una empenta als grups musicals joves com a expressió cultural. El concurs es planteja com un projecte de suport, acompanyament, formació i promoció als grups de música locals i comarcals, de la ciutat d’Olot i la comarca de la Garrotxa, formats per persones joves.
És per això que, més enllà del propi concurs, el projecte inclou una primera fase de formació tant teòrica com pràctica al voltant del món de la producció musical i del muntatge de concerts. El premi del concurs consistirà en l’enregistrament i edició d’un videoclip, una dotació econòmica de 250 euros per cada integrant del grup, així com l’oportunitat de poder tocar en directe en un dels espais de les Festes del Tura 2024.
Qui s’hi pot presentar?
“JOTOCO” accepta solistes i grups musicals de qualsevol estil i gènere musical, fins i tot grups de versions. Tot i això, per participar-hi cal complir una sèrie de requisits. S’hi poden presentar aquells grups de música on almenys el 80% dels membres siguin joves de 16 a 29 anys. A més, els projectes presentats han de garantir un mínim de 30 minuts d’actuació i un compromís a assistir a totes les sessions programades, la reunió de valoració i les jornades formatives ofertes pel programa.
Formació per a tots els participants
Les sessions formatives seran prèvies al propi concurs i tindran lloc els diumenges 7 i 14 d’abril i diumenge 4 de maig. Hi haurà una primera sessió teòrica on els participants rebran formació entorn al món musical de la mà de diferents experts i se’ls descobrirà com funciona el món discogràfic i els circuits de programació. També se’ls farà una sessió pràctica, dedicada a aprendre tot el que comporta el muntatge d’un concert amb l’assessorament d’un músic professional, tècnics de so, personal de sala i programadors. En la darrera sessió, el diumenge 4 de maig, els grups i solistes participants faran la seva actuació davant del jurat, que decidirà aquell mateix dia el guanyador. Aquesta darrera fase del concurs tindrà lloc a la Sala El Torín i serà oberta al públic i amb entrada gratuïta.
Terminis i jurat
El termini de presentació s’acaba el proper 20 de març.
Els criteris que es valoraran seran la tècnica dels músics, la posada en escena, la cohesió del grup en l’actuació, la qualitat de l’actuació, així com l’expressivitat de les lletres i la seva originalitat i bellesa.
El jurat estarà format pel programador musical de l’Ajuntament d’Olot, una tècnica de joventut de l’Ajuntament d’Olot, un tècnic de l’Àrea de Cultura i Educació, una persona vinculada a la formació i producció musical i un programador musical i membre de comissions de festes.