Ja és aquí el Plafó del mes de febrer carregat d’activitats. En destaca el Festival MOT, el Festival de Literatura de Girona i Olot, que se celebrarà del 14 al 16 de març a Olot amb el lema “Des de dins. La literatura i el jo”. El MOT 2024 reflexionarà sobre l’escriptura en primera persona des de gèneres ben diversos com l’autobiografia, l’autoficció, l’autoretrat, l’assaig, la crònica periodística o el dietari de viatges. El festival enguany celebra 10 anys.
Pel que fa a les arts escèniques, destaquen obres com La plaça del diamant, de Mercè Rodoreda el dia 8 de març i amb entrades ja exhaurides. El diumenge 10 de març la companyia Les Mississipi representaran l’obra El vàter de l’escola, una peça recomanada a partir de 6 anys. Més tard, el dijous 14, torna un nou espectacle del cicle Al Primer Pis: Las cotton, d’Anita Maravillas, una peça d’una família que ha de deixar el seu poble natal per dirigir-se a la ciutat en busca de noves vides i oportunitats. A més, el divendres 15 de març torna el Festival Improvist de la Companya del Gremi a La Carbonera. Les entrades ja estan exhaurides.
Aquest mes de març ens acompanyaran diverses exposicions. “Desenfocar l’anècdota” d’Ariadna Rodríguez i Iñaki Alvarez (nyamnyam) es podrà veure fins al 21 d’abril a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. També al Museu de la Garrotxa hi tindrem l’exposició “El segon millor pintor del món. Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón” fins al 14 d’abril, una mostra que es pregunta sobre el procés creatiu del pintor olotí. A l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa hi haurà fins al 29 de març l’exposició dedicada al centenari del Casal Marià d’Olot i Al pati de l’Hospici s’hi podrà veure la mostra “Contribucions de Catalunya al progrés social i polític d’Europa” fins el dia 1 d’abril, entre moltes altres exposicions.
El 23 de març tornarem a tenir una nova sessió de CineXic, aquesta vegada amb la pel·lícula Supercuc, a la Biblioteca Marià Vayreda amb reserva gratuïta.
El Plafó de març també inclou temes d’actualitat com les noves estades a la residència FaberLlull, la convocatòria de monòlegs del festival El Petit Format, les novetats de la Biblioteca, així com la Jornada sobre Educació 360 que va tenir lloc el passat febrer a Olot. Finalment, també s’hi inclou informació extensa sobre el Pla de Cultura i Educació que està en marxa a la ciutat.
Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó.
Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, Clara Llobet i Núria Llop de l’Espai Cràter fan una revisió de la primera edició del Casal Volcànic de l’Espai Cràter, una iniciativa que va tenir molt d’èxit.
Al breviari s’hi recull la presentació de l’historiador Albert Serramontmany Hugas del seu treball En els orígens d’una nissaga d’hisendats olotina: els Casabona de Ribes de Freser a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. També s’hi menciona el taller sobre arxius que s’impartirà el dissabte 6 d’abril a l’Esbart de la Vall d’Hostoles de Sant Feliu de Pallerols.
Completen El Cartipàs els articles de Joan Barnadas, Domènec Molí, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.