Faber comença l’any amb una estada sobre desenvolupament local, del 14 al 31 de gener, per parlar del futur de les ciutats i comarques en un món global. Vindran professionals d’arreu del món a debatre sobre les polítiques públiques existents a Catalunya i a fora per impulsar aquest desenvolupament local i dels agents que les impulsen.
Alguns d’aquests professionals són Alfred Vernis, doctor en Gestió Pública i No Lucrativa, i que actualment treballa en un projecte anomenat Territori i Innovació Social amb l’objectiu d’entendre el repte demogràfic i lluitar-hi en contra. Karel Williams (Gal·les) és professor a l’Alliance Manchester Business School i membre del col·lectiu d’economia fundacional i vindrà a Faber per treballar en un projecte d’investigació sobre Morriston amb l’objectiu de repensar la política urbana i l’estratègia de desenvolupament local per a la perifèria i escriure’n un informe d’interès públic juntament amb Luca Calafati, doctorand en Ciències Urbanes i també resident a Faber. O Pedro Macedo, investigador del clima a la Universitat de Lisboa, amb més de vint anys d’experiència en projectes de sostenibilitat participativa regionals i locals.
Més de 200 residents dels cinc continents en dos anys
Des que Faber va obrir les portes el setembre del 2016 han passat per Faber 245 residents dels cinc continents, concretament de 26 països. I s’han fet 107 activitats a la comarca de la Garrotxa, a les ciutats de Vic, Banyoles, Figueres, Girona i Barcelona, entre d’altres.
Nova etapa amb l’Institut Ramon Llull
Faber comença una nova etapa de la mà de l’Institut Ramon Llull. L’Institut Ramon Llull és un organisme públic creat amb l’objectiu de promoure a l’exterior els estudis de llengua i cultura catalanes en l’àmbit acadèmic, la traducció de literatura i pensament escrits en català, i la producció cultural catalana en d’altres àmbits com el teatre, el cinema, el circ, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l’arquitectura.