A les portes de començar el mes de maig, ja pots llegir el Plafó i el Cartipàs d’aquest mes, amb tota la informació cultural de les properes setmanes i també de principis de juny. Aquest serà l’últim Plafó abans de l’estiu, ja que aquest any se substitueix el Plafó de juny per una agenda d’Olot Cultura d’estiu, amb tota la programació dels mesos de juny, juliol, agost i setembre, donant continuïtat a les agendes que fins ara es feien amb la programació de setembre a desembre i de gener a juny. L’agenda, que portarà el nom de La Cua del Drac, es podrà recollir gratuïtament a partir del 5 de juny als diferents equipaments culturals de la ciutat.
El Plafó del mes de maig porta en portada una imatge promocional de Joan Miquel Oliver, que actua el proper dissabte dia 12 de maig al Teatre Principal d’Olot. Els protagonistes de l’entrevista de la contraportada són els nous membres de l’associació El Til·ler, que aquest any agafen les regnes de l’organització del Cornamusam.
A l’interior de la revista, també s’informa àmpliament de les activitats del 18, 19 i 20 de maig per celebrar el Dia Internacional dels Museus i de les obres de reforma del primer i segon pis del Museu dels Sants. Tampoc hi falten les novetats literàries de la Biblioteca Marià Vayreda i un calendari amb totes les activitats culturals que es programaran els propers dies a Olot, així com les exposicions que es poden visitar a la ciutat.
Descarrega’t el Plafó del mes de maig.
Pel que fa al Cartipàs,a la primera pàgina Tena Busquets firma un article d’opinió argumentant perquè en Pep Fargas es mereix les Ales a la Cultura 2018. Comparteix espai amb el centenari de l’Escola Municipal de Música d’Olot. El me’n recordo d’aquest mes el signa Cecília Pastoret i la historiadora Kepa Capdevila explica la pugna entre l’església del Carme i la de Sant Esteve d’Olot per acollir la confraria del Roser.
Xavier Puigvert es fixa en el nom de Sant Pere Màrtir i Etienne Rouziès en el carrer de Santa Sabina. Domènec Moli recorda l’ambient dels anys 70 i 80 a Can Xalegre i la figura d’en Pere, el seu hostaler. El poeta Josep Congost és retratat per Joan Mercader i Àgata Losantos acomiada les cartes del seu alter ego Xavier Bassols. El Cartipàs també incorpora les firmes d’Emili Bassols i de Joan Barnadas.
Descarrega’t el Cartipàs del mes de maig.